Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Druhá generácia automobilov Škoda Superb hlási problém s BCM jednotkou, ktorá nedetekuje nefunkčné LED smerovky na vozidle a tým pádom tento problém nehlási ani šoférovi na palubnej doske. Automobilka preto zvoláva dotknuté Superby do servisov, informuje AutoWeb.

Podľa dostupných informácií sa má tento problém týkať vozidiel Škoda Superb druhej generácie z rokov 2013-2015. Nefunkčná smerovka má pritom vo vozidle vydávať typický zvuk, rovnako sa jej blikanie zobrazuje na palubnej doske, no ikona o nefunkčnosti sa jednoducho nezobrazí.

Ako píše portál Svolavacky, touto chybou má byť dotknutých až 92 562 Superbov, z toho 24 027 má jazdiť po Nemeckých cestách. Kvôli koncernovej výrobe však touto chybou boli postihnuté aj vozidlá Audi Q3 2014-2018, ktoré už však do servisov zvolané boli. Chybné sú aj automobily Seatu, konkrétne Ateca a Leon z rokov 2016 až 2018.

Automobilka bude zvolávať chybné Superby do servisov najskôr v treťom kalendárnom týždni budúceho roka. Majitelia, ktorí si však všimnú závadu na svojom vozidle, majú bezodkladne navštíviť najbližší autorizovaný servis, kde im bude preinštalovaný softvér riadiacej jednotky.

Zdroj: AutoWeb, Svolavacky

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú