Tesla všetkých prekvapila už začiatkom roka, kedy nakúpila bitcoin v objeme až 1,5 miliardy dolárov a zároveň začala túto kryptomenu akceptovať ako platidlo pri kúpe elektromobilov. Najnovšie sa Musk pohráva s obdobnou myšlienkou. Podľa jeho nedávneho tweetu by raz Tesla mohla akceptovať aj dogecoin. Ten v zápätí opäť stúpol na cene.

Elon Musk je známy aj svojim kontroverzným ovplyvňovaním trhu s kryptomenami, kedy stačí aj jediný jeho tweet na to, aby sa cena zvýšila. Dialo sa tak nielen v prípade bitcoinu, ale aj dogecoinu, ktorý vznikol ako vtip. Veľký rast táto kryptomena zaznamenala uplynulý týždeň, kedy do nej mnohí investovali pred Muskovým vystúpením v známej šou.

Efekt bol však opačný a dogecoin zakrátko stratil na cene. Napriek poklesu sa mu podarilo udržať sa v zelených číslach a tie najnovšie Musk zvýšil posledným tweetom. V ankete sa totižto ľudí pýtal, či chcú, aby Tesla akceptovala dogecoin. Dosiaľ s tým súhlasilo takmer 77 % respondentov.

Jedného dňa tak môže Tesla skutočne predávať elektromobily aj za dogecoin, no v tomto momente tým zatiaľ dokázal Musk ovplyvniť len jeho cenu. Tá po zverejnení tweetu približne o 10:13 nášho času takmer instantne začala stúpať a vyskočila o 6 centov na doterajšie denné maximum 0,548796 dolárov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú