Google už pred časom povolil testovanie beta verzie pripravovaného Androidu Q. Vo vývojárskom prostredí je aj nová možnosť četovacích/notifikačných hlavičiek pre všetky aplikácie, o ktorej informoval portál 9To5Google v článku alebo vo videu nižšie. Podobnú funkcionalitu poznáme najmä z komunikátora Messenger od Facebooku. Doteraz si však takéto riešenie vyžadovalo špeciálne povolenie, v novom Androide bude fungovať naprieč celým systémom.

Používatelia takýmto spôsobom môžu interagovať so všetkými aplikáciami, keďže hlavičky na domovskej obrazovke je možné zobraziť pre každú notifikáciu. V beta verzii Androidu Q sa zoskupujú v pravom hornom rohu, po rozkliknutí je možné jednotlivé hlavičky premiestňovať, odpisovať cez ne na správy či zrušiť upozornenie potiahnutím dole. Riešenie zatiaľ nie je bezchybné a aj na videu sú viditeľné bugy v podobe prekrývajúcich sa popisov.

Pre beta testerov je možnosť ako si aktivovať túto funkciu cez príkazový systém ADB, vložením príkazov „adb shell settings put secure experiment_enable_bubbles 1″ a „adb shell settings put secure experiment_autobubble_all 1„.

Zdroj: 9To5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú