Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Využiť na pohyb po meste Snina sa od pondelka dajú aj verejné bicykle. Službu bikesharingu spustila samospráva v spolupráci s telekomunikačnou spoločnosťou, k mechanickým zdieľaným bicyklom majú v budúcnosti pribudnúť aj elektrické. TASR o tom informovala Michaela Šalachová z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu.

„Požičiavanie bicyklov bude užívateľom k dispozícii minimálne od 1. mája do 31. októbra, v prípade potreby celoročne ako alternatívny, respektíve doplňujúci druh dopravy ku klasickej verejnej alebo individuálnej automobilovej doprave v meste,“ priblížila s tým, že do prevádzky v pondelok uviedli 50 mechanických bicyklov, ku ktorým má pribudnúť ďalších 20 elektrických. Ich dodaniu má predchádzať vybudovanie nabíjacích staníc na šiestich plochách v blízkosti mestských budov a ďalších troch miestach v súkromnom vlastníctve.

Ako Šalachová doplnila, na využívanie služby zdieľaných bicyklov je potrebné aktivovať si mobilnú aplikáciu ANTIK SmartWay, zaregistrovať sa, uhradiť depozit a predplatiť si kredit. Zapožičaný bicykel je možné zanechať na akomkoľvek verejne dostupnom mieste v rámci mesta.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú