Sociálna sieť Instagram prichádza s novou funkciou, vďaka ktorej bude možné vrátiť späť odstránené príspevky, vrátane fotografií, príbehov alebo videí v IGTV a filmových pásov. S novou možnosťou budú mať používatelia prehľad o vymazanom obsahu, ktorý môžu následne do určitého času obnoviť, informuje The Verge.

S touto novinkou zároveň Instagram prináša lepšie zabezpečenie, ktoré má prípadným hackerom pri získaní prístupu k účtu zabrániť v odstraňovaní obsahu.

Sieť tak bude pri vymazávaní alebo obnovovaní už vymazaných príspevkov najprv vyžadovať overenie identity používateľa, aby sa uistila, že ide o skutočného majiteľa profilu. Pri odstraňovaní fotografií, videí a ďalších príspevkov budú tie presunuté do nového priečinka s nedávno vymazaným obsahom.

Príbehy v tomto priečinku zotrvajú po vymazaní 24 hodín a všetok ostatný obsah z neho nadobro zmizne po 30 dňoch, pokiaľ ho používateľ neobnoví.

Nedávno odstránené príspevky potom nájdeme v sekcii nastavení pod záložkou Účet. Momentálne však ešte nemusí byť táto zmena dostupná pre každého a jej rozšírenie môže istý čas trvať.

Zdroj: The Verge, Instagram

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú