Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po rozsiahlych útokoch zo strany Ruska boli v sobotu v ukrajinskej metropole Kyjev bez dodávok elektriny naďalej desaťtisíce ľudí, informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Tamojšia vojenská správa spresnila, že v sobotňajších dopoludňajších hodinách postihoval výpadok prúdu približne 130 000 obyvateľov Kyjeva. Opravné práce by mali byť ukončené do 24 hodín.

Naopak, dodávky vody sa už v ukrajinskom hlavnom meste podarilo obnoviť, uviedli úrady. Problémy so zásobovaním vodou sa môžu podľa nich vyskytnúť ešte na najvrchnejších poschodiach výškových obytných budov.

Desiatkami rakiet a riadených striel sa Rusko tento týždeň v stredu zameralo na ostreľovanie energetickej infraštruktúry Ukrajiny a spôsobilo na nej vážne škody, pripomína DPA. Aj v mnohých iných častiach krajiny zlyhali dodávky elektriny, vody a tepla. Vzhľadom na začiatkom zimy je situácia na mnohých miestach v krajine dramatická.

Používajú vydlabané jadrové rakety

Britské Ministerstvo obrany informuje prostredníctvom Twitteru o ďalšej kuriozite z radov ruskej armády. Rusko sa totiž naďalej snaží ostreľovať takmer celé územie Ukrajiny, primárne za účelom terorizovania civilného obyvateľstva a ničenia civilnej infraštruktúry, čo je, obzvlášť s blížiacou sa zimou, považované za extrémne zbabelé. K téme sme spracovali samostatnú správu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú