Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Belgických právnikov minulý týždeň prekvapil netradičný príspevok v databáze zákonov a kráľovských výnosov v podobe receptu na jedlo zo špargle. Text tam zrejme omylom skopírovali a prilepili k legislatíve o cene liekov a zdravotníckych potrieb. Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že recept už z databázy medzičasom zmizol.

Chybu v databáze objavili po aktualizácii francúzskej verzie úradného vestníka Moniteur Belge, kde sa zverejňujú zákony, výnosy a ďalšie oficiálne oznámenia.

„Mám dosť ľudí, ktorí hovoria Moniteur Belge je zbytočný. Nájdete tam všetko: zákony, rozhodnutia, recepty, čo si len spomeniete,“ napísal právnik Morgan G. Moller k fotografii receptu, ktorú zverejnil na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

„Niekedy vidíme chyby v texte. Ale recept, nikdy,“ povedal pre belgickú spravodajskú webstránku RTL Info právnik z Bruselského regiónu. Nájsť recept bolo „celkom ohromujúce“, vyjadril sa pre web právnik Fabrice Guttadauria s tým, že sa človek musí trochu zamyslieť „čo sa stalo, aby sa na oficiálnej stránke našla takáto veľká chyba“.

Riaditeľ Moniteur Belge Wilfried Verrezen uviedol, že recept sa objavil v konsolidovanej databáze s „nulovou právnou hodnotou“ a preto ho odtiaľ mohli jednoducho vymazať, uvádza RTL Info.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú