Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po dlhých týždňoch pátrania bolo objavené telo nezvestného astronóma Toma Marsha z Warwickskej univerzity. Telo bolo objavené bez známok života v čilskej púšti Atacama neďaleko observatória La Silla patriaceho pod krídla Európskeho vesmírneho observatória. Na tému upozornil portál Futurism.

Objavili už len bezvládne telo

Ako upresňuje portál The Guardian, astronóm zmizol bez stôp ešte 16. septembra počas svojej vedeckej práce na observatóriu La Silla. Nedávno sa však objavili informácie, že jeho telo bolo objavené bez známok života necelých 5 km od observatória. Po nezvestnom pritom intenzívne pátrali viaceré orgány. Marsh bol objavený 55 dní po jeho zmiznutí.

Zmizol za záhadných okolností

Po britskom astronómovi, ktorý do Čile odcestoval na štvordňovú pracovnú cestu, pátrala aj jeho rodina. Tá sa do Čile presunula okamžite po tom, ako ich úrady informovali o zmiznutí.

Podľa jeho kolegov ide o znepokojujúcu udalosť aj preto, lebo Marsh bol „veľmi skúsený v teréne“. K objasneniu celej situácie neprispieva ani fakt, že zosnulý bol objavený vyzlečený od pása nahor, pričom svojmu študentovi povedal „niečo super zvláštne“. Po bližšie nešpecifikovaných slovách nasledovala výmena názorov, pri ktorej Marsh študentovi vyčítal „nedostatok odhodlania“.

Polícia zatiaľ nezverejnila žiadne podrobnosti, takže príčina smrti je doposiaľ nejasná. Hlavnou hypotézou zostáva, že Marsh sa vybral na krátku túru, pri ktorej zablúdil.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú