Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál The Verge prišiel s informáciu, že účet amerického prezidenta Donalda Trumpa na Twiiteri bol opäť hacknutý. O tento útok sa mal postarať holandský hacker Victor Gevers spolu so svojimi dvomi kolegami.

Victorovi Geversovi sa podarilo prelomiť zabezpečenie Trumpovho účtu na Twitter už v roku 2016. Rovnako ako vtedy, aj tentokrát sa hackerom z Holandska trafiť Trumpove heslo, ktoré malo byť „maga2020“, čo je odkaz na jeho slávny výraz „Make America Great Again“, píše  .

Trump údajne nemal na svojom účte aktivovanú dvojstupňovú autentifikáciu a dokonca mu Twitter umožnil hádať heslo aj po štyroch neúspešných pokusoch. To správne sa mu však podľa informácií podarilo uhádnuť až na piatykrát.

Twitter a Biely dom však všetky tieto správy o napadnutí účtu prezidenta popreli. Technici sociálnej siete údajne po nedávnom útoku na účty viacerých známych osobností zvýšili zabezpečenie dôležitých účtov a od každého z nich údajne požadujú silné heslo a dvojúrovňovú autentifikáciu.

V súvislosti s týmto prípadom sa spája aj nedávny kontroverzný príspevok, ktorý Trump zdieľal na svojom účte. Ten sa týkal satirickej publikácie The Babylon Bee a hovorí sa, že práve tento príspevok mohli pridať hackeri, ktorí napadli jeho účet. Ani jedna strana však tvrdenie nepotvrdila.

Zdroj: The Verge, TheGuardian

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú