Uber môže naďalej poskytovať svoje služby v Londýne. Americká firma totiž podala odvolanie proti rozhodnutiu londýnskeho dopravného regulátora Transport for London (TfL) a súd jej dal za pravdu.

TfL, čo je úrad zodpovedný za reguláciu dopravy v Londýne, koncom vlaňajška odmietol predĺžiť Uberu licenciu. Americká firma prišla o licenciu na prevádzku svojich služieb v Londýne druhýkrát, prvýkrát licenciu stratila v roku 2017. Úrad uviedol ako dôvod sériu zlyhaní, ktoré ohrozili cestujúcich.

TfL poukázal na chybu v systéme Uberu, ktorá umožnila neautorizovaným vodičom nahrať svoje fotografie na účty iných vodičov a podvodne realizovať minimálne 14.000 jázd. „Ak napriek ich historickému zlyhaniu si myslím, že teraz už sú pripravení opätovne získať licenciu,“ uviedol sudca Tanweek Ikram vo svojom rozhodnutí.

Uber mohol prevádzkovať svoje služby aj počas obdobia, kým sa rozhodovalo o jeho odvolaní. Londýn je pre firmu ďaleko najväčším trhom v Európe, kde od spustenia v roku 2012 získala okolo 3,5 milióna používateľov a 45.000 vodičov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú