Sociálna sieť zruší účty používateľov, ktorí na nej v posledných šiestich mesiacoch nevyvíjali žiadnu aktivitu. Spoločnosť dnes uviedla, že je e-mailom upozorní, aby sa do 11. decembra aspoň raz pripojili, inak svoj účet prídu. Ku kroku ju vraj prinútilo únijné nariadenia o ochrane osobných údajov, ktoré neaktívni používatelia nemôžu odsúhlasiť.

Podľa spravodajského serveru BBC je to prvýkrát, čo Twitter ruší účty v tak masovom meradle. Ako prvý prídu na rad kontá používateľov registrované mimo Spojené štáty na čele s Európou. Neskôr ale firma zatvorí účty neaktívnych na celom svete. V budúcnosti sa chystá zatvárať aj účty tých, ktorí sa síce pripájajú, ale nevyvíjajú žiadnu ďalšiu aktivitu.

Twitter tvrdí, že mu krok umožní získať nad sieťou väčšiu kontrolu a zvýši jeho dôveryhodnosť aj pohodlie používateľov. Uvoľní sa tiež predtým nedostupná, pretože už obsadená používateľské mená. Firma uviedla, že je sprístupní európanom skôr ako američanom. Neoznámila, koľkých účtov sa jej zámer dotkne, ale podľa BBC by ich malo byť niekoľko miliónov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú