Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálna sieť Twitter označila v stredu za zavádzajúci príspevok, ktorý na svojom konte zverejnil americký prezident Donald Trump a v ktorom sa vyjadril k nezrovnalostiam pri hlasovaní v prezidentských voľbách.

Trump v predmetnom tvíte obvinil Demokratickú stranu svojho rivala Joea Bidena z toho, že sa mu snaží „ukradnúť“ prezidentské voľby, ktorých výsledok je pritom stále neistý. Twitter k tomuto Trumpovho príspevku pripojil upozornenie, že časť alebo celý obsah tohto tvítu je sporný a zrejme aj zavádzajúci.

Obsah tohto tvítu sa už na osobnom účte republikánskeho miliardára nedá vidieť priamo – zobrazí sa až po zámernom kliknutí na zmienené upozornenie, ktoré ho prekrýva. Trump v ňom píše: „Vedieme a o dosť, ale snažia sa nám voľby ukradnúť. Nikdy im to nedovolíme. Hlasy sa nemôžu odovzdávať po zavretí volebných miestností.“

Podobne Twitter neskôr označil aj ďalšie dva Trumpove príspevky týkajúce sa volieb. K obdobnému kroku pristúpila táto sociálna sieť už aj skôr, v čase, keď sa v Spojených štátoch konalo predčasné hlasovanie v prezidentských voľbách.

Na rozdiel od Trumpa demokratický kandidát Joe Biden vystúpil v stredu s krátkym vyhlásením, v ktorom uviedol, že je optimisticky naladený. Ubezpečil svojich priaznivcov, že výsledky sčítania hlasov sa vyvíjajú priaznivo a že je na ceste k víťazstvu hneď v niekoľkých kľúčových štátoch. Vyzval však v tejto súvislosti na trpezlivosť.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú