Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Počas tohto víkendu sa na Twitteri objavila bizarná systémová chyba. Každý používateľ, ktorý do svojho príspevku napísal slovo „Memphis“, mal na 12 hodín zablokované niektoré funkcie. Memphis je jedným z miest v americkom štáte Tennessee, informuje portál Business Insider.

Viacerí používatelia Twitteru si počas víkendu od svojho účtu na dvanásť hodín nedobrovoľne oddýchli. Za použitie slova Memphis dostali automatický ban na pol dňa a svoj tweet boli nútení odstrániť. Údajne totiž porušili pravidlá týkajúce sa šírenia osobných informácií.

Twitter v pondelok potvrdil, že išlo o výsledok technickej závady, no nevysvetlil ako k nej došlo. „Systémová chyba zasiahla účty, ktoré zverejnili príspevky so slovom ‚Memphis‘. Systém vyžadoval odstránenie tweetu a mali dočasne obmedzené niektoré funkcie. Problém sme vyriešili a zasiahnuté účty boli obnovené,“ uviedol hovorca platformy.

Medzičasom sa však správy o závade rozšírili po sociálnych sieťach. Objavili sa referencie na „slovo na M“ či „M******„. Používatelia, ktorí o chybe nevedeli a spýtali sa, čo je zlé na slove „Memphis“, taktiež ihneď dostali automatický ban.

Objavili sa aj špekulácie o pôvode tejto chyby. „Jednou z možností je, že niekto z Twitteru chcel zablokovať konkrétnu adresu, ale namiesto celej adresy do systému vložil iba názov tohto mesta,“ napísal používateľ SwiftOnSecurity.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú