Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Donald Trump ako prezident USA je známy tým, že občas zo sveta dostane myšlienky, ktoré sú pre normálnych ľudí nepochopiteľné. Neraz dokáže zaskočiť aj svojich spolupracovníkov či oponentov, ktorí len veľmi ťažko hľadajú odpoveď na niektoré požiadavky. 

Po tom, čo minulý týždeň Donald Trump neúspešne vyvíjal snahu o kúpu Grónska, priniesol The Guardian správu o tom, že „prišiel na riešenie“ v boji proti hurikánom. Na nedávnom stretnutí v Bielom dome navrhol, že pri šírení hurikánu od Afriky smerom k pobrežiu USA naň zhodia v oceáne nukleárnu bombu. Túto myšlienku mal navrhnúť pri viacerých príležitostiach, no od pracovníkov len dostal odpoveď,  „že sa na to pozrú“.

NASA Goddard Rapid Response Team

Všetci ľudia v miestnosti mali ostať šokovaní z tejto netradičnej úvahy. Trump však nie je jediný, kto sa z touto myšlienkou pohráva. Prišiel s ňou aj istý vedec za čias prezidenta Eisenhowera. Odborníci sa však v tomto smerej jasne zhodujú, že tento nápad nebude fungovať. Nehovoriac o tom, ako rádioaktívny spád poškodí život v oceáne. 

Zdroj: The Guardian, Nation Geographic

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú