Qualcomm v uplynulých dňoch prezentoval svoj najnovší procesor pre Android smartfóny, ktorý bude v budúcom roku poskytovať výkon pre prémiové modely. Na tých už pracujú mnohí výrobcovia, ktorí ich predstavia o niekoľko mesiacov. Jedným z prvých smartfónov s procesorom Snapdragon 865 bude aj nové Xiaomi Mi 10, o čom informoval spoluzakladateľ spoločnosti, Lin Bin.

Xiaomi chce taktiež do svojich vlajkových lodí prinášať len tie najvýkonnejšie komponenty, a preto osadí budúcoročnú vlajkovú loď Mi 10 týmto výkonným kremíkom. Podľa doterajších správ sa Snapdragon 865 ocitne aj v „Pro“ verzii tohto modelu. Tento gigant môže byť prvým medzi čínskymi výrobcami, ktorý implementujú nový procesor Qualcommu do svojich smartfónov.

V globálnom merítku by však mal predstaviť úplne prvý model so Snapdragonom 865 kórejský Samsung, informuje Gizmochina. Ďalším smartfónom s týmto čipom by malo byť na jar 2020 aj Meizu 17, informuje GSMArena. Nový Snapdragon 865 poskytne vlajkovým lodiam znova poriadnu dávku výkonu a popritom aj množstvo ďalších možností, vďaka ktorým budú tieto nové modely ešte lepšie ako v uplynulom roku. Zvýšil sa aj grafický výkon. Tento procesor však umožní aj nahrávanie videa v 8K rozlíšení pri 30 fps.

Zdroj: Xiaomi/Facebook, Gizmochina, GSMArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú