Počet mesačných používateľov TikToku po celom svete prekonal 1 miliardu počas leta, uviedla spoločnosť patriaca čínskemu koncernu Bytedance agentúre Reuters.

To znamená, že počet používateľov sociálnej siete v porovnaní s júlom 2020 stúpol o 45 %.

Najväčšími trhmi pre populárnu aplikáciu na zdieľanie krátkych videí sú USA, Európa, Brazília a juhovýchodná Ázia. TikTok je jedinou online platformou s globálnym dosahom, ktorá nie je z USA.

TikTok zaznamenal v uplynulých rokoch prudký nárast počtu používateľov po celom svete aj napriek vyšetrovaniam zo strany regulačných úradov v USA aj ďalších regiónoch.

Tlak Trumpa mu absolútne neublížil

V minulom roku sa vtedajší americký prezident Donald Trump snažil prinútiť koncern Bytedance, aby predal medzinárodný biznis TikToku americkým investorom. Trump argumentoval rizikami, ktorým sú vystavené údaje amerických používateľov, a hrozil zákazom aplikácie v USA. Predaju zabránili kroky Pekingu, ktorý zakázal predaj softvérových algoritmov. Hrozby zákazu v USA takisto zmiernilo rozhodnutie súdu.

Ešte v januári 2018 mal TikTok podľa vlastných údajov okolo 55 miliónov používateľov po celom svete. Toto číslo potom do decembra 2018 vzrástlo na 271 miliónov, do decembra 2019 na 508 miliónov a do júla 2020 na 689 miliónov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú