Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google prednedávnom predstavil novú generáciu svojich smartfónov z rady Pixel, ktorá so sebou priniesla viaceré vylepšenia, vrátane noviniek v oblasti fotoaparátu. Modely tohto giganta boli vždy známe skvelou kvalitou fotografií, čo neraz dokázalo aj testovanie DxOMark. Tento rok Google Pixel 4 v tejto skúške nezažiaril, ale naopak, skončil iba s priemerným výsledkom, ktorým za konkurenciou zaostáva aj o niekoľko bodov.

Zatiaľ čo viacero testovaných smartfónov v DxOMark má tento rok už 3 hlavné fotoaparáty, Google sa v tomto smere rozhodol priniesť fotoaparát s dvomi objektívmi. V zostave tak chýba ultraširokouhlý objektív či ToF senzor, kvôli čomu stratil Pixel 4 v teste niekoľko bodov. Vo výsledku skončil s priemerným hodnotením 112, čo je rovnaké skóre aj v prípade Huawei Mate 20 Pro. 

Zobraziť celú galériu (0)
Marques Brownlee/YouTube

Fotoaparáty s rozlíšením 12,2 MPx a 16 MPx dokážu zachytiť skvelé fotografie s vernými farbami, svetelnosťou a expozíciou vo všetkých podmienkach, informuje Gizmochina. Pri fotografovaní sa však objavilo aj niekoľko nedostatkov ako viditeľný šum či strata detailov pri „bokeh“ režime. Google Pixel 4 ale ponúka aj kvalitnú softvérovú úpravu záberov. Nakoniec sa dostal len do rebríčka TOP 10, kde skončil na 8. mieste.

Zdroj: DxOMark, Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú