Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Tesla zažívala posledný mesiac významný pokles ceny svojich akcií, pričom ešte v pondelok 8.3. si pripísala straty už piaty deň po sebe. Dnes sa však spolu s americkým technologickým trhom vrátila do čiernych čísel.

Americká automobilka dnes reagovala na rast celého technologického trhu spolu s bitcoinom takmer 20 % nárastom ceny akcií. Po uzavretí burzy sa podľa Yahoo Finance ich hodnota pohybuje na úrovni 674,41 dolárov, čo je však stále o viac než 200 dolárov menej, než jej historické maximum zo začiatku tohto roka.

Tesla padala spolu so škálou amerických technologických firiem, ktoré boli motorom oživenia trhu po začiatku pandémie v marci minulého roka. Veľkí investori totiž presunuli niektoré prostriedky do oblastí, ktoré môžu profitovať z oživenia globálnej ekonomiky vďaka prebiehajúcemu očkovaniu proti COVID-19, ako napríklad letecké spoločnosti či firmy v energetickom sektore. Počas posledných dní však začína postupne opäť stúpať aj cena akcií technologických gigantov.

Zdroj: Yahoo Finance

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú