Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pamätáš sa ešte na takzvané komunikátory? Boli to smartfóny s plnohodnotnou QWERTY hardvérovou klávesnicou, ktoré predstavovali kríženca medzi notebookom a telefónom vo veľmi kompaktnom tele. Tento segment sa však začal z trhu v posledných rokoch vytrácať. Nové zariadenie Astro Slide sa mu však pokúša vrátiť zašlú slávu, informuje Engadget.

Astro Slide predstavuje kompaktné zariadenie so štandardne veľkým 6.53″ displejom. V zloženom stave teda pripomína moderný smartfón. Jeho originálne vlastnosti sa odhalia až po tom, čo používateľ vysunie plnohodnotnú QWERTY klávesnicu, ktorá je orientovaná na šírku a zo smartfónu tak razom spraví „tradičný“ komunikátor alebo PDA.

Planet Computers

Zariadenie pochádza z dielne firmy Planet Computers, ktorá má s výrobou podobných zariadení dlhoročné skúsenosti. Ako informuje portál ZDnet, zariadenie dostane podporu 5G sietí, poháňať ho bude chipset MediaTek Dimensity 1000, ktorému má sekundovať 6 GB operačná pamäť RAM. K dispozícii bude aj 48 MPx zadná a predná kamera.

Planet Computers

Astro Slide pobeží na Androide 10 a rovnako dostane aj podporu eSIM. Jeho cena začína v predpredaji na 491 € s očakávaným doručením v marci 2021. Jeho plná cenovka bude v čase dostupnosti až 819 €.

Zdroj: Engadget, ZDnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú