Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Výrobcovia smartfónov sa neustále snažia v nových modeloch prinášať vyšší výkon, lepšie funkcie a výbavu. K testovaniu hrubého výkonu sa pritom používajú benchmarkové aplikácie, ktoré prezrádzajú, čo môže používateľ od smartfónu čakať. Jedna z najznámejších však teraz zaznamenala nový rekord. Smartfón, pomenovaný ako Realme RMX2071, prešiel testom Antutu, kde dosiahol skóre neuveriteľných 574 985 bodov, čím sa radí na absolútny vrchol segmentu. Informácie o benchmarkovom teste získal portál Android Authority.

Ešte prednedávnom malo rekordný výsledok v benchmarku držať nové Xiaomi Mi 10, ktoré získalo 560 217 bodov, no teraz ho predbehlo Realme RMX2071 o 14 768 bodov. Oba smartfóny pritom prídu na trh s výkonným procesorom Snapdragon 865 a grafickým akcelerátorom Adreno 650.

Android Authority/Screenshot

Kombinácia týchto tvoj komponentov sa spolu s veľkou operačnou RAM pamäťou postará o poriadny výpočtový výkon v oboch prípadoch. Realme by malo svoji novinku predstaviť už 24. februára počas konferencie MWC a podľa portálu

Gizmochina sa môže jednať o očakávaný 5G model Realme X50 Pro, ktorý dostane aj výrez pre predný fotoaparát v ľavom hornom rohu displeja. Bližšie informácie o smartfóne ale zatiaľ nie sú známe.

Zdroj: Android Authority, Gizmochina 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú