Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom nedávnom zasadnutí opätovne udelila viacero sankcií za porušenie podmienok vysielania. TV JOJ a Markíza skončili so 4 pokutami, informovala RVR v tlačovej správe.

Na stredajšom zasadnutí rady boli udelené 2 pokuty pre TV JOJ a Markízu, ktoré odvysielali programy s nesprávnym vekovým obmedzením pre maloletých divákov. JOJka taktiež dostala pokutu za nesprávne zobrazovanie titulkov v programe pre nepočujúcich.

Celkovo tak boli pre TV JOJ udelené pokuty vo výške 3319 € a 663 € za odvysielanie programu Aféry, ktorý bol označený za nevhodný pre divákov do 12 rokov, hoci mal byť kvôli vulgárnostiam označený za nevhodný pre maloletých do 15 rokov. Markíza obišla s dvomi pokutami vo výške 663 € a v oboch prípadoch taktiež došlo k porušeniu označenia programov nevhodných pre maloletých divákov.

Televízia dostala sankcie za nesprávne označenie programov Vo štvorici po opici, Vo štvorici po opici 3 a Rytmus – Sídliskový sen odvysielaných v júni 2020, ktoré boli označené ako nevhodné pre maloletých do 15 rokov. Označené mali byť ako nevhodné pre maloletých do 18 rokov. Markíza už pritom dostala pokutu 3000 € za nesprávne označenie programu Rytmus – Sídliskový sen v roku 2017.

Ďalšie články:

Zdroj: RVR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú