Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Internetoví giganti Apple, Microsoft a spoločnosť Alphabet, matka internetového vyhľadávača Google, vytvorili v druhom kvartáli zisky, ktoré v súčte prekročili hranicu 50 miliárd dolárov.

Trhová hodnota troch firiem sa zvýšila na zhruba 6,4 bilióna dolárov, čo predstavuje viac ako dvojnásobok v porovnaní s obdobím pred začiatkom pandémie koronavírusu.

Výrobca iPhonov Apple svoj čistý zisk takmer zdvojnásobil na 21,7 miliardy dolárov. Tržby vzrástli o 36 percent na 81,4 miliardy dolárov.

Čistý zisk spoločnosti Alphabet v medziročnom porovnaní vzrástol takmer trojnásobne na 18,53 miliardy dolárov. Jej dcéra Google zvýšila tržby z reklamy o 69 percent na 50,44 miliardy dolárov. Firma profitovala z dopytu po reklame a nákupoch cez internet, ktorý počas pandémie prudko vzrástol.

Microsoft vo svojom účtovnom štvrtom kvartáli zvýšil zisk o 47 percent na 16,5 miliardy dolárov. Prispeli k tomu najmä tržby z predaja softvéru a cloudových služieb, keďže pandémia prinútila mnohých ľudí pracovať a študovať z domu.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú