Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Na predstavení nových iPhonov 13 Pro sa Apple pýšil aj novou funkciou fotoaparátu, ktorý v prémiovej dvojici zvláda vytvárať makro fotografie z tesnej blízkosti. Ako už obyčajne býva zvykom, najnovšie funkcie dostanú vždy len najnovšie modely značky a minuloročné vlajky tak na túto novinku môžu oficiálnou cestou zabudnúť. Náhradu ale teraz prináša známa aplikácia Halide, ktorá v aktualizácii odomyká fotografovanie v režime makro aj starším modelom iPhonov, informuje The Verge.

Halide patrí k jedným z najlepších aplikácií tretích strán pre fotografovanie na smartfónoch od Apple, kde prináša viacero skvelých možností a funkcií pre vytváranie zaujímavých snímok. Najnovšie tak vo svojom update sprístupňuje nielen podporu pre nové 13ky, ale aj makro režim pre staršie modely značky, u ktorých využíva pre fungovanie makra Neural Engine.

Halide

Aplikácia na starších iPhonoch pritom nevyužíva len ultraširokouhlý objektív ako makro fotenie v iPhone 13 Pro, ale pri fotografovaní analyzuje, ktorý z trojice objektívov dokáže najlepšie zaostriť na zameraný objekt a následne ponúkne špeciálne ostrenie, ktoré zo záberu vytiahne skvelé detaily.

Pri spracovaní snímku potom využíva vlastnú technológiu Neural Macro, ktorá umožní vytvoriť ostrý záber aj pri 2 až 3-násobnom zväčšení. Samotná aplikácia v AppStore je však platená alebo za mesačný poplatok, no používateľovi iPhonu potom odomkne ďalšie skvelé možnosti pri fotení.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú