Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktuálne protesty v Čile spojené so zvyšovaním cien verejnej dopravy priniesli niekoľko kurióznych situácií. V jednej z nich sa protestujúcim občanom podarilo „zložiť“ policajného drona iba za pomoci obyčajných laserov.

Na fóre Reddit sa objavilo video, ktoré zachytáva skupinu demonštrantov, ktorí pomocou laserových ukazovátok predvádzajú na oblohe nádhernú svetelnú šou. Táto šou však má pre demonštrantov hlbší význam, pomocou laserov sa totižto snažili zneškodniť policajný dron, ktorý tento dav snímal.

Ako môžeš z daného videa vidieť, demonštrantom sa to nakoniec aj podarilo a dron po malej chvíli padol medzi skupinu. Ako informuje portál Futurism, skupina odborníkov sa stotožňuje s dvomi možnými verziami zostrelenia.

Prvou je, že lasery úplne odstavili kameru na drone a tým v podstate „zaslepili“ pilota, ktorý sa v danom momente nemal podľa čoho orientovať. Druhou a viac pravdepodobnou verziou je, že lasery ochromili výškové senzory a ten započal manéver núdzového pristávania. Tento prípad však nie je jediný, kedy ľudia použili obyčajné lasery proti technológiám. Pri protestoch v Hong Kongu pomocou laserov odstavujú bezpečnostné kamery, ktoré dokážu rozpoznávať tváre.

Zdroj: Reddit, Futurism

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú