Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elektrické automobily musia byť od 1. júla vybavené zariadením, ktoré bude emitovať zvuk počas jazdy, čím sa má zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky aj pre chodcov. Svoje vlastné zvukové zariadenie inštaluje do Modelu 3 aj americká Tesla a podľa prvých nahrávok môže mnohým počas jazdy pripomínať metro či UFO, informuje Clean Technica.

Výrobcovia elektromobilov majú povinnosť montovať do nových áut zvukové zariadenia, ktoré budú do okolia šíriť zvuk, a to aj počas cúvania. Nový akustický varovný systém musí byť aktívny pri jazde od rýchlosti 19 km/h.  Vodič však má možnosť tento bezpečnostný prvok vypnúť podľa svojho uváženia, informuje Teslarati. Do roku 2021 musia byť týmto akustickým systémom vybavené všetky elektromobily.

Zobraziť celú galériu (0)
Tesla Model 3 / Zdroj: Tesla

Teraz sa na verejnosť dostali aj nahrávky zvukových efektov, ktoré bude počas jazdy vydávať Tesla Model 3. Pri rozbehu a jazde vpred sa však zvuk podľa niektorých podobá skôr na rozjazd metra a pri cúvaní zasa pípanie pripomína UFO. Koniec koncov, posúď nové zvuky Modelu 3 sám na priložených nahrávkach.

Zdroj: Clean Technica, Teslarati

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú