Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) po štvrtý raz udelila titul univerzitných majstrov v e-športe. Univerzitné majstrovstvá Slovenskej republiky v elektronických športoch (UNI MSR) pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vyvrcholili počas víkendu. TASR o tom informovala podpredsedníčka pre vzťahy s verejnosťou študentskej rady Ema Petriková.

Ako priblížila, o postup do finálového víkendu bojovalo počas semestra viac ako 700 študentov slovenských vysokých škôl. „Okrem titulu univerzitného majstra ich motivoval i postup na medzinárodné univerzitné majstrovstvá University Esports Masters. Vo finálovom víkende sme mohli vidieť štyri najlepšie tímy a jednotlivcov, ktorí súťažili v herných tituloch League of Legends, Counter Strike, Global Offensive a Hearthstone,“ uviedla.

Podpredseda ŠRVŠ Anton Cvik povedal, že aj vďaka kontinuálnej podpore ŠRVŠ a partnerov univerzitného e-športu v poslednej dobe zaznamenávajú vznik študentských e-športových organizácií na každej väčšej univerzite, ktorá sa venujú kolektívnemu hraniu elektronických športov. „V dnešnej dobe, keď je e-športové prostredie stále zahalené do stigmy introvertov či obéznych hráčov, je táto aktivita kľúčová na vytvorenie bezpečného komunitného priestoru bez nejakého strachu alebo šikany,“ uviedol.

„Je radosť vidieť, že niektoré univerzitné e-športové organizácie na Slovensku sú profesionálnejšie a lepšie komunikujúce ako profesionálne organizácie. Pre nás je dôležité mať pevné korene a naozaj pomáhať budovať komunitu oddola smerom hore, nielen veľké pekné e-športové eventy ale máme tu aj udalosti, ako UNI MSR, ktorých cieľom je vybudovať komunitu od nuly,“ dodal prezident Slovenskej asociácie elektronických športov (SAEŠ) Karol Cagáň.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú