Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

GamesRadar upozornil na zaujímavé štatistiky Steamu, ktorý každoročne vyhlasuje najdôležitejšie hry služby v rôznych kategóriách. Aj keď obchod poskytuje dáta v agregovanej forme, niektoré informácie sa dajú vyčítať aj z relatívne jednoduchej grafiky.

Najhranejšími hrami na Steame za rok 2020 sú Among Us, Destiny 2 a PUBG, kedy každá z nich eviduje viac ako 200 000 pravidelných hráčov. Medzi najväčšie debuty služby patria Crusader Kings 3, Flight Simulator, Mount and Blade II: Bannerlord a rozhodne aj Cyberpunk 2077.

Screenshot/Steam

Očakáva sa, že práve posledný zo spomínaných sa zadosťučinil na rekorde Steamu, ktorý pred sviatkami činil viac ako 24 miliónov súčasne aktívnych hráčov. Cyberpunk 2077 bol pred Vianocami najhranejšou hrou, kedy aj napriek čistokrvnej kampani jedného hráča, titul porazil dlhoročné multiplayerové klasiky ako Dota 2 alebo CS:GO.

SteamDB odhalilo, že hru poľského štúdia v istom momente hralo viac ako milión aktívnych hráčov, čo ju stavia do pozície najhranejšej singleplayerovej hry v histórii služby.

Neustále hranými a zároveň aj najlepšie zarábajúcimi hrami Steamu sú Rainbow Six Siege, GTA 5 a Monster Hunter World, pričom každá je na trhu už niekoľko rokov. Druhého dychu sa tento rok dočkali aj VR hry s exkluzívnym titulom Half-Life: Alyx, ktorý vedľa stálice Beat Saber patrí medzi najhranejšie VR hry súčasnosti.

Zdroje: GamesRadar, SteamDB

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú