Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Herná platforma Steam dostáva novú funkciu, ktorá zásadným spôsobom mení to, ako sa hráči môžu zapájať do testovania alfa či beta verzií obľúbených hier. Platforma totiž pridáva tlačidlo, ktoré hráča zaradí do poradovníka na sprístupnenie bety obľúbenej hry priamo z aplikáie bez nutnosti zadávať beta kľúč, informoval portál Engadget.

Služba Playtest, ako ju Valve nazýva, poskytuje vývojárom väčší prehľad o tom, koľko hráčov má reálny záujem o tetovanie hry a koľko z nich sa nachádza v prípadnom poradovníku, ak sa kapacity pre počet testerov naplnia. Po ukončení testovania danej hry samotné tlačidlo na získanie prístupu k hre zmizne a rovnako zmizne hra aj z hráčovej knižnice.

Steam

Portál TheVerge upozornil, že funkcia Playtest a starý-známy Early Access nie sú to isté a hra môže zároveň bežať v jednej aj druhej možnosti. Playtest však slúži výhradne na testovanie hry, preto v nej nemôžu byť žiadne poplatky ani možnosti na nákup z obchodu Steam Store.

Funkcia Playtest sa navyše sama nachádza iba v tejstovacej fáze, preto sa môže postupom času meniť. Aktuálne sa môžu hráči pripojiť do testu hier Total War: Elysiom či Iron Conflict.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú