Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bezpečnosť na Slovensku máme pod kontrolou a Govnet funguje po zásahu NAKA v normálnom režime. Na pozície, ktoré majú na starosti bezpečnosť štátu, boli v minulosti dosadzovaní ľudia bez bezpečnostných previerok. Po rokovaní Bezpečnostnej rady SR to v pondelok uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

„Bezpečnosť na Slovensku máme pod kontrolou. Slovenská republika nie je v ohrození, kde by sme sa mali obávať toho, že by nám hrozil výkyv v bežných štandardoch bezpečnosti,“ uviedol premiér. Bezpečnostná rada rokovala prvýkrát počas Matovičovej vlády s tromi bodmi zasadnutia, ktoré sa týkali celkovej bezpečnostnej situácie na Slovensku, stave na ministerstve obrany a kybernetickej bezpečnosti. Pri kybernetickej bezpečnosti sa členovia bezpečnostnej rady rozprávali aj o situácii v NASES.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) nevie, či boli zariadenia, ktoré zobrala NAKA z NASES tými istými, ktoré malo inštalovať v minulosti Vojenské spravodajstvo za účelom auditu vnútornej bezpečnosti Govnetu. Podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) odmieta, že by sa jednalo o unáhlený zásah zo strany NAKA. Remišová nepovažuje za dlhodobo udržateľný stav, ak je ústredný portál verejnej správy a Govnet v správe súkromného prevádzkovateľa.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú