Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Premiér Igor Matovič počas dnešného brífingu, ktorý vysielala televízia RTVS, informoval o nových nariadeniach pre Slovensko, ktoré majú pomôcť k zamedzeniu šírenia koronavírusu. Jedným z návrhov je aj sledovanie občanov v spolupráci s mobilnými operátormi, ktorí by mohli štátu poskytnúť lokalizačné dáta.

Vláda Igora Matoviča dnes oznámila ďalší rad nových opatrení, ktoré majú pomôcť Slovensku a jeho obyvateľom v boji s koronavírusom.

Nové nariadenia sa dotkli viacerých oblastí a v snahe zabezpečiť dodržiavanie povinnej karantény navrhol premiér dohodu s mobilnými operátormi, ktorí by mohli zasielať seniorom bezplatné SMS správy s cieľom zvýšiť ich informovanosť v tejto krízovej situácii. Tento návrh má operátorom predložiť minister dopravy a výstavby.

Pokračovanie a aktualizované informácie k téme nájdeš v tomto článku.

Zároveň sa má prijať návrh na skrátené legislatívne konanie, ktoré by umožnilo sprístupnenie dát od mobilných operátorov za účelom ochrany verejného zdravia, avšak iba v čase takéhoto núdzového stavu.

Matovič informoval, že nemá ísť o detailné sledovanie ľudí a ich súkromných telefonátov alebo správ. „Jediná informácia, ktorá je cenná, a to je toho cieľom, vedieť, kde sa nakazený človek predtým pohyboval,“ povedal premiér Igor Matovič na dnešnej tlačovej konferencii.

Zdroj: RTVS

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú