Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nie je to tak dávno, čo po dlhých rokoch získal filmový svet nového rekordmana v zárobkoch, ktorým sa v roku 2019 stala marvelovka Avengers: Endgame. Tá prekonala so ziskom 2,797 miliardy dolárov megahit menom Avatar, ktorý sa však po takmer dvoch rokoch vracia na líderskú pozíciu, píše The Verge.

Aj napriek prebiehajúcej pandémii COVID-19 sa dostal legendárny film Avatar tento víkend opätovné uvedenie do kín v Číne, ktoré sa teší veľkej popularite. Megahitu Jamesa Camerona to tak definitívne bude stačiť na to, aby zvýšil svoj celkový zisk na 2,798 miliárd dolárov, čím opäť predbehne Avengers: Endgame a stane sa najzárobkovejším filmom.

Je však pravdepodobné, že Endgame sa bude „pokúšať“ získať prvé miesto späť. Disney totiž plánuje série marveloviek vrátiť po pandémii na určitý čas do kín ako súčasť maratónov a rôznych akcií pre fanúšikov a titul tak bude mať šancu nazbierať do pokladne ďalšie peniaze z lístkov.

Skutočným víťazom tu však samozrejme je spoločnosť Walt Disney. Keďže americký gigant kúpil štúdio 20th Century Fox a spolu s ním aj filmy Avatar už v roku 2019, udrží si vedúcu pozíciu bez ohľadu na to či je na vrchole Endgame alebo Avatar.

Zdroj: The Verge, Box Office Mojo

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú