Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nedávne predstavenie novej vlajkovej lode od Huawei ukázalo všetky vylepšenia, na ktorých výrobca dlhý čas pracoval, čo sa odrazilo aj v oblasti fotoaparátu. Huawei Mate 30 Pro sa teraz stáva v testovaní DxOMark smartfónom s najlepšie hodnoteným fotoaparátom a berie si späť prvenstvo, informuje Android Authority.

Medzi modely s najlepšími objektívmi patrí iba hŕstka smartfónov a na prvých priečkach tak nájdeme výhradne vlajkové lode niekoľkých výrobcov. Dominantnosť v tomto smere si dokázal dlho udržať Huawei a jeho prémiové modely, avšak P30 Pro stratil prvenstvo po testovaní Samsungu Galaxy Note 10+ 5G, ktorý získal v celkovom hodnotení hlavného fotoaparátu o 1 bod naviac.

Vedúca pozícia v tomto rebríčku sa opäť vracia do rúk firmy Huawei. Model Mate 30 Pro totiž získal v teste až 121 bodov. Za fotografie z hlavného fotoaparátu bol ohodnotený 131 bodmi a za kvalitu videa 100 bodmi. Samsung Galaxy Note 10+ 5G však stále vedie v oblasti videa, kde má o 1 bod naviac. Napriek tomu je v oblasti fotografií jednoznačným lídrom na trhu práve Mate 30 Pro, ktorý si svojim skóre nový titul rozhodne ešte nejaký ten čas udrží.

Zdroj: Android Authority, DxOMark

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú