Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Facebook v polovici júna oficiálne potvrdila, že v budúcom roku sa na trh dostane nová kryptomena, ktorá ponesie názov Libra. Jej hlavným cieľom je vytvoriť decentralizovanú menu, ktorá bude veľmi stabilná a využiteľná na nákup čokohoľvek a kdekoľvek na svete. Oznámenie spustenia však prinieslo vlnu obrovskej kritiky či skepticizmu a americkí zákonodarcovia  dokonca žiadajú Facebook o dočasné zastavenie spustenia, informuje Engadget.

Výbor pre finančné služby, ktorý vedie Maxine Waters chce ešte pred oficiálnym spustením novej kryptomeny preskúmať riziká súvisiace s kybernetickou bezpečnosťou a národnými bezpečnostnými záujmami. V liste, ktorý Výbor adresoval Facebooku ďalej uvádzajú, že Libra vyvoláva viaceré obavy aj v oblasti súkromia či menovej politiky, ktoré sa okrem používateľov Facebooku môžu dotýkať aj investorov, spotrebiteľov a globálnych hospodárstiev.

Podľa Watersa môžu takéto typy produktov a služieb predstavovať závažné systémové riziká, ktoré majú tendenciu ohroziť globálnu finančnú stabilitu. Potrebná je preto regulácia a dostatočný dohľad a aj kvôli týmto skutočnostiam žiada Facebook vrátane jeho partnerov, aby ukončili všetky implementačné plány, kým príslušné orgány nepreskúmajú možné riziká a následne nepríjmu potrebné opatrenia.

Zdroj: Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú