Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál The Verge nedávno sprostredkoval novinky z pozadia streamovacej služby Spotify, ktorá na svojom webe ohlásila dlhoočakávanú novinku. Množstvo fanúšikov podcastov si totižto okrem ich počúvania radi pozrú svojich obľúbených moderátorov aj prostredníctvom videozáznamu.

Videopodcasty budú dostupné celosvetovo v rámci desktopových a mobilných aplikácií pre väčšinu používateľov vlastniacich bezplatné, ale aj prémiové účty na všetkých trhoch, pre ktoré sú dané podcasty prístupné. Novinka je tak hlavne mierená pre samotných tvorcov, ktorí už video v rámci svojich podcastov ponúkali, no na platforme Spotify ho nedokázali pridať. Videopodcasty im tak umožnia lepšie interagovať so svojimi fanúšikmi.

Nateraz však v rámci prvej verzie videopodcastov môžu video k podcastom pridávať len vybraní ľudia. Spotify v rámci tejto vybranej skupiny uvádza podcasty ako Book of Basketball 2.0, Fantasy Footballers, The Misfits Podcast, H3 PodcastThe Morning ToastHigher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay a The Rooster Teeth Podcast.

Zobraziť celú galériu (0)
Screenshot/Spotify/Android Police

Ak chceš začať sledovať daný podcast, stačí ho spustiť a automaticky sa zobrazí aj jeho video. Stále však bude možné počúvať podcasty aj na pozadí a po presunutí zvukového záznamu sa videozáznam automaticky synchronizuje. Rovnako zostane zachovaná aj funkcionalita stiahnutia podcastu pre offline počúvanie, no už len vo zvukovej podobne.

Spotify sa tak bude snažiť konkurovať službe YouTube, kde sa aktuálne sústredí väčšina podcasterov využívajúcich video. Bohužiaľ, všetky vyššie uvedené podcasty sú zo zahraničnej tvorby, vďaka čomu na našom trhu pravdepodobne nebudú spustiteľné. Dá sa ale očakávať, že v najbližších mesiacoch budú videopodcasty pribúdať a v podpore bude aj na Slovensku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú