Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nemecká automobilka BMW len pred pár týžňami predstavila nový elektromobil Mini Cooper SE. Napriek tomu, že prvé dojmy automobilových nadšencov sú rôzne, spoločnosť hovorí o veľkom úspechu. Portál Electrek totiž informuje, že počet rezervácií nového elektromobilu prekročil hranicu 45 000.

Počet reálne kúpených automobilov sa však v praxi môže mierne líšiť, nakoľko BMW za rezerváciu nepožadovala žiaden predbežný poplatok. Výroba elektromobilu by mala vo Veľkej Británii začať už v novembri a aj napriek možným komplikáciám spojeným s Brexitom spoločnosť uvádza, že je pripravená na všetky prípadné komplikácie.

Mini Cooper SE sa bude v Nemecku predávať približne od 32 500 € a k dispozícii už sú aj hlavné špecifikácie. Najlepšie verzia elektromobilu bude disponovať výkonom 135 kW/ 184 k a krútiacim momentom 270 Nm. BMW taktiež informuje aj o zrýchlení elektromobilu: z 0 na 60 km/h za 3,9 s, z nuly na 100 km/h za 7,3 s. Batéria s kapacitou 32,6 kWh zabezpečí, aby vodiči na jedno nabitie najazdili až 270 km.

Zdroj: Electrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú