Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť AEC sprevádzkovala unikátne hackerské laboratórium HackingLab. Ide o ojedinelý koncept z oblasti etického hackingu v Čechách a na Slovensku, ktorý si kladie za cieľ systematicky testovať úroveň zabezpečenia najmodernejších technológií. Ako ďalej agentúru SITA informovala spoločnosť, ďalším dôvodom vybudovania nového laboratória je snaha prepojiť záujemcov o danú problematiku a prispieť tak k vytvoreniu komunity expertov, partnerov a študentov, ktorí by chceli zdieľali svoje poznatky a zároveň získavali nové skúsenosti.

V rámci podpory činnosti HackingLabu nadväzuje AEC spoluprácu s partnermi, ktorí laboratóriu poskytujú svoje výrobky alebo systémy. Členovia teamu produkt niekoľko týždňov či mesiacov intenzívne preverujú a v prípade nájdenia zraniteľností, dostane partner detailný report s ich popisom a návrhom na odstránenie. „Pre nás tkvie výhoda takejto spolupráce v tom, že sme neustále v kontakte s top technológiami, pre partnera v tom, že mu často zásadným spôsobom pomáhame zvýšiť bezpečnosť jeho produktov,“ skonštatoval šéf HackingLabu Lukáš Bláha.

Počet ľudí, respektíve teamov, HackingLabu by sa mal zvyšovať, a to v závislosti od záujmu firiem a rozširovania preverovaných oblastí. V súčasnej dobe prevažuje testovanie v oblasti IoT Security, predovšetkým chytrej elektroniky. V pláne je pridať aj ostatné odvetvia, napríklad drony a zdravotnícke či robotické zariadenia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú