Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ešte len minulý týždeň sme sa potešili možnosti zmeniť farebné prevedenie konzoly PS5. Sony však takmer okamžite zasiahlo, kedy si prvotne spoločnosť musela zmeniť názov z PlateStation 5 na Customize My Plates, čo ale nestačilo.

Britská spoločnosť následne narazila na patent Japoncov, ktorý im vyrábanie iných farebných prevedení bočníc pre PS5 úplne znemožnil.

Briti sa na margo patentu Sony pre portál Video Games Chronicle vyjadrili: „Ešte pred uvedením produktov na trh sme vykonali všetky náležité kontroly. Spoločnosť Sony mala v tej dobe patenty len v čakajúcej fáze, čo sme za problém nepovažovali.“

Dodávajú, že ich krátko po uverejnení predobjednávok kontaktovali právnici Sony, podľa ktorých ide o intelektuálne vlastníctvo spoločnosti a v prípade, že spoločnosť by následne pokračovala vo výrobe a predaji farebných krytov, skončili by na súde.

Customize My Plates ponúkalo farebné kryty za prijateľných 40 € a mali byť vyrobené z prémiových materiálov, ktoré sa vo veľkej miere podobali originálu.

Screenshot/Customize My Plates

Pod hrozbou súdu britská spoločnosť ponuku z webu stiahla. Momentálne sa tak budeme musieť uspokojiť s farebnými fóliami, ktoré ponúka firma za necelých 22 €.

Zdroje: Video Games Chronicle

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú