Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spätná kompatibilita je pre fanúšikov PlayStation niečo, s čím sa, žiaľ, doposiaľ nestretli a pri novej PS5 bola takáto funkcia nesmierne žiadaná. Spoločnosť Ubisoft však definitívne ozrejmila, ako a s ktorými konzolami bude spätná kompatibilita PlayStation 5 fungovať, informoval portál GameSpot.

O tom, že PlayStation 5 bude spätne kompatibilný s hrami na PS4, už takmer na 100 % vieme nejaký ten piatok. Množstvo fanúšikov a aj niekoľko únikov informácii však naznačovalo, že na PS5 bude možné rozbehať aj hry zo starších generácií  PS3, PS2 a nakoniec aj klasické PS.

Ubisoft však vo svojej sekcii otázok a odpovedí všetky špekulácie a nádeje definitívne vyvrátil, pričom túto informáciu pridal na Twitter aj používateľ @Nibellion. K otázke, ako bude fungovať prechod z PS4 na PS5, pridal Ubisoft aj zásadnú informáciu – PlayStation 5 nebude spätne kompatibilné so staršími generáciami, než je PS4.

Dobrou správou však je, že medzi PS4 a PS5 bude fungovať cross-generačné hranie, čo znamená, že tituly vydané na novšiu aj staršiu generáciu budú môcť hráči hrať v režime multiplayeru  spolu.

Zdroj: GameSpot, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú