Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Situácia s koronavírusom sa rapídne zhoršuje najmä v južných oblastiach Európy, kde na toto nové ochorenie najviac dopláca Taliansko, Francúzsko a Španielsko, krajiny prijali viaceré opatrenia. Španielsko zaviedlo zákaz vychádzania, no napriek tomu sa nájdu nezodpovední ľudia, ktorí nedodržiavajú karantnénu. Polícia však našla riešenie, ako si s nimi poradiť. Drony monitorujú dianie na verejných priestranstvách. Španielsko týmto spôsobom odhaľuje ľudí, ktorí porušujú karanténu. Podobným spôsobom ich využívala nedávno aj Čína, informuje Futurism.

Podľa nových a ešte prísnejších nariadení španielskej vlády majú obyvatelia krajiny zákaz vychádzania a obmedzený pohyb mimo domova len na neodkladné účely. Napriek tomu sa mnohí nezodpovední obyvatelia aj v tomto stave núdze, v ktorom sa krajina nachádza, vyberajú na prechádzky do parkov a nerešpektujú nariadenia vlády.

Polícia si preto na pomoc zobrala drony, ktoré upozorňujú ľudí, aby dodržiavali karanténu. Zábery, ktoré zverejnila televízia BBC News na Twitteri, ukazujú, akým spôsobom policajné zložky monitorujú pohyb ľudí v krajine. Drony pritom nedávno kvôli šíreniu koronavírusu využívala aj Čína, ktorá nimi taktiež varovala ľudí, aby sa nepohybovali na verejnosti.

Zdroj: Futurism, BBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú