Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elon Musk na svojom Twitteri nedávno napísal, že vesmírna loď Spaceship bude čoskoro pripravená na prvý orbitálny let. Najskôr sa tam však musí dostať ich testovacia raketa Starhopper, píše portál Techcrunch.

Aj keď keď samotný Musk tvrdí, že Sparship bude čoskoro pripravený na svoj prvý let, od skutočného „orbitálneho“ letu sme ešte stále ďaleko. Spoločnosť údajne vyplnila všetky potrebné dokumenty, aby im bol umožnený štart ich rakety Starship, no v týchto papieroch sa spomínala letová výška 20 kilometrov nad povrchom Zeme, čo má od orbity ešte poriadne ďaleko.

Je však vidieť, že SpaceX nezaháľa v testovaní a po všetkých úspešných testoch menšej lode Starhopper sa okamžite presúva na testovanie hlavnej lode Starship, ktorá by mala slúžiť na komerčné lety a ktorá by mala pristáť aj na povrchu Marsu.

Spoločnosť SpaceX už začala pripravovať a rozširovať svoju testovaciu základňu v Boca Chica, čo si všimlo aj mnoho fanúšikov, pretože práce na prípravách pre štart lode Starship nijako nezakrýva. Prvého letu rakety Starship by sme sa teda mali dočkať už 13. októbra, informuje portál Engadget.

Zdroj: Techcrunch, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú