Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mnohí si o japonskej spoločnosti Sony myslia, že v segmente smartfónov „zaspala dobu“ a ďalší dokonca neverili, že by sa tento technologický gigant mohol dotiahnuť na súčasnú konkurenciu. Sony však napriek nepriazni v odvetví vytrvalo a po niekoľkých rokoch v červených číslach teraz vedenie spoločnosti očakáva prvý zisk, informoval portál Gizmochina.

Presne 4 roky vykazovala divízia smartfónov v spoločnosti Sony stratu, no tento rok by mal byť podľa interných analytikov aj napriek pandémii koronavírusu konečne ziskový. Portál PhoneArena uvádza, že spoločnosť v druhom kvartáli 2020 predala zhruba 800 000 smartfónov Xperia.

To je síce o 100 000 kusov menej, ako tomu bolo za rovnaké obdobie v roku 2019, no Sony podniklo niekoľko dôležitých krokov, ktoré dokázali znížiť náklady na vývoj a výrobu smartfónov. Aj kvôli pandémii spoločnosť upustila od vývoja najvyššej triedy smartfónov a viac sa začala sústreďovať na strednú a nižšiu triedu.

Toto rozhodnutie je však iba dočasné do doby, pokým sa ekonomika po pandémii úplne nezotaví. Aké zisky prinesie divízia smartfónov spoločnosti žiaľ vedenie neprezradilo. Po štyroch stratových rokoch je však aj minimálny profit dôvodom na oslavu.

Zdroj: GizmoChina, PhoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú