Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálna sieť Twitter vo štvrtok oznámila, že zavádza novú stratégiu, na základe ktorej bude odstraňovať alebo označovať tvíty, ktoré budú volebné víťazstvo deklarovať ešte predtým, než dôjde k oficiálnemu potvrdeniu volebných výsledkov. Informovala o tom v noci na piatok agentúra DPA.

Spomínané opatrenie je súčasťou viacerých zmien, ktoré sociálna sieť spúšťa menej než dva mesiace pred prezidentskými voľbami v Spojených štátoch v snahe bojovať proti klamlivým či zavádzajúcim informáciám.

Twitter chce takto „pomôcť zastaviť šírenie škodlivých dezinformácií, ktoré by mohli ohroziť integritu volieb či iného občianskeho procesu“. Obavy zo sporných volebných výsledkov sa zvýšili najmä vzhľadom na to, že počas pretrvávajúcej koronavírusovej pandémie sa milióny ľudí chystajú voliť poštou, čo môže spôsobiť oneskorenie konečných výsledkov.

Sociálna sieť Facebook minulý týždeň takisto ohlásila, že bude upozorňovať na všetky predčasné tvrdenia o volebnom víťazstve a v predvolebnom týždni zakáže akékoľvek nové politické reklamy. Facebook začal v auguste navyše príspevky amerických užívateľov týkajúce sa novembrových prezidentských volieb dopĺňať o odkazy na volebné informácie, ktoré sociálna sieť považuje za spoľahlivé.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú