Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Je to už pekných pár rokov, kedy mobilnému segmentu dominovala spoločnosť Sony. Ich posledným výkrikom sú telefóny Xperia, ktoré sa, žiaľ, tak obrovskej obľúbenosti ako pred dekádou netešia. Chystá však japonská spoločnosť veľkolepý návrat a zaplní dieru po kompaktných zariadeniach v tábore Androidu?

Portál GSMArena upozorňuje na nové uniknuté zábery smartfónu Sony Xperia Compact, poskytnuté známym a relevantným zdrojom Onleaks. Ten poukazuje na hneď niekoľko dizajnových znakov, spoločných pre viaceré modely spoločnosti.

Zarmucujúcou správou ale je, že nový telefón kategórie Campact nebude nasledovať vyšliapanú cestu svojich predchodcov. Telefón má údajne zdobiť dvojica objektívov na zadnej strane, pričom hlavný z nich má disponovať len 13 MPx a jediná šošovka vo výreze v displeji má mať 8 MPx, deklaruje The Verge.

Zaradeniu skôr do podpriemerného segmentu zariadení nenahrávajú ani informácie o prítomnosti 3,5 mm jacku, respektíve osadenie len Snapdragonom 480. Vo výsledku má mať displej 5,5-palcov, čo je len o 0,1-palca viac, ako aktuálny miláčik segmentu kompaktných zariadení, iPhone 12 mini.

Snímky zároveň poukazujú na jeden z kľúčových aspektov telefónov Xperia, čím je dedikovaná spúšť fotoaparátu, kde nechýba ani kapacitný senzor odtlačkov prstov ukrytý v tlačidle zapínania. Všetky vyššie spomínané parametre teda evokujú, že o vlajkovú loď hodnú konkurencieschopnosti najmenšiemu iPhonu sa nejedná. Je toto oživenie série Compact, na aké sme čakali?

Zdroje: Voice, GSMArena, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú