Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Cez viaceré sociálne siete sa na Slovensku v posledných dňoch šíri hoax, ktorý obsahuje správy o ďalšej brutálnej vražde v Bratislave. K ľudom sa dostáva prostredníctvom screenshotov správ, podľa ktorých polícia v hlavnom meste tají, že našla ďalšie telo ženskej osoby, ktorá mala byť údajne umučená k smrti. Informovala o tom Polícia Slovenskej Republiky na svojom Facebooku.

Tento hoax sa šíri hlavne vo forme Instagram Stories, ale zdieľaný bol už aj na Facebooku, pričom polícia jeho dosah ráta až v desiatkach tisícoch ľudí. V screenshotoch zo správ na WhatsAppe sa píše o údajnom náleze ďalšieho ženského tela, ktoré polícia v Bratislave tají v súvislosti s nedávnym reálnym zločinom smrti mladej Violy.

Hoax môže vyvolať panickú hystériu najmä medzi mladými ľuďmi, a v tomto prípade existuje aj podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy, za čo hrozia páchateľovi až dva roky za mrežami.

Polícia preto pátra po osobe, ktorá tieto správy začala šíriť, avšak zodpovední sú aj tí, ktorí tento hoax naďalej zdieľajú. Prispievajú totiž k hromadnej panike, ktorá na slovenskom internete vznikla.

Zdroj: Facebook/Polícia SR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú