Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Na dnešnej panelovej diskusii, ktorá sa uskutočnila v Bardejove zástupcovia viacerých rezortov predstavili ďalší cieľ Slovenska. Do roku 2030 chcú, aby sa Slovensko stalo modernou krajinou s inovačným a ekologickým priemyslom a najmä digitálne napredujúcou spoločnosťou, informuje ÚPVII.

Mesto alebo obec, kde nie sú wifi zóny a kde sa nie je možné pripojiť na internet, nemôže prežiť. Okrem toho všetky eurofondové projekty, ktoré podporujú inteligentné riešenia, boli rozdelené na mnoho riadiacich a sprostredkovateľských orgánov. Mnohokrát primátor, starosta alebo ani jeho tím nevedel nájsť potrebné informácie, preto sme ich dali na jeden webový portál smartcity.gov.sk,“ vysvetlil Raši.

Na stretnutí taktiež odznelo, že zo strany miest a obcí je obrovský záujem o využívanie smart technológií a práve preto im bude poskytnutý určitý balík peňazí, ktorý by sa mohol vyšplhať až do výšky 10 miliónov eur. Podľa Vazila Hudáka v sebe smart riešenia zahŕňajú širokú škálu možností, pričom jednou z nich je napríklad smart parking.

Teda ako nájsť čo najrýchlejšie parkovacie miesta alebo napríklad využívanie čipov pri odpadoch, aby takzvaní zberači odpadov nechodili zbytočne tam, kde ešte nádoba na odpad nie je plná, no a, samozrejme, podpora takzvaného internetu vecí,“ dodal Hudák.

Zdroj: ÚPVII

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú