S kontrolou prichádzajúcich občanov by mohli pomôcť dáta mobilných operátorov či pravidelnejšie preverovanie na slovenských hraniciach. Uviedol to štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus (SaS) pred rokovaním Ústredného krízového štábu. Dodal, že Slovensko rokuje aj s okolitými krajinami o dôslednejšej kontrole hraníc a letísk.

Napriek tomu, že sme si mysleli, že zelené krajiny budú cez leto bezpečné, nemusí to tak byť. Ja sa veľmi ospravedlňujem každému občanovi, ktorý to pochopil tak, že zelená krajina bude už zelenou navždy. To sa môže zo dňa na deň zmeniť,“ povedal Klus.

Upozornil všetkých, ktorí cestujú mimo Slovensko, že sa môžu vrátiť do úplne iných podmienok, než za akých odchádzali. Podľa Klusa delta variant koronavírusu, ktorý zaznamenali napríklad v Portugalsku, je seriózny problém.

Dodal, že tento variant na Slovensko prísť môže a hrá sa len o čas, preto by sa malo zaočkovať čo najviac ľudí. Ako riziko teraz vníma aj futbalový zápas v rámci Majstrovstiev Európy vo futbale medzi Portugalskom a Maďarskom v Budapešti, na ktorý mohli vycestovať aj slovenskí občania.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú