Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) v pondelok svojím podpisom potvrdil súhlas Slovenskej republiky s členstvom v Európskom centre výnimočnosti pre boj proti hybridným hrozbám vo fínskych Helsinkách. TASR o tom informovali z tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

„Aj na Slovensku vnímame, že ohrozenia našej bezpečnosti nemusia mať hneď vojenskú podobu, ale sú čoraz viac prítomné vo forme kybernetických útokov, pokusov o manipuláciu verejnosti či zámerného šírenia dezinformácií,“ vyhlásil šéf slovenskej diplomacie. Posilnenie odolnosti štátu proti týmto hrozbám je preto podľa Korčoka jednou z priorít slovenskej vlády.

Účasť v centre výnimočnosti v Helsinkách umožní Slovensku čerpať zo skúseností ostatných, ktorí sú takýmto útokom vystavení. „Zároveň budeme v kontakte s najnovšími trendmi, aby sme mohli čo najúčinnejšie posilňovať vlastnú odolnosť. Notifikáciu posielame našej veľvyslankyni v Helsinkách, aby ju oficiálne odovzdala fínskym partnerom a bol tak zavŕšený proces nášho vstupu do centra výnimočnosti,“ vysvetlil Korčok.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú