Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo vnútra SR vyhlásilo verejné obstarávanie na zabezpečenie diaľkovo ovládaných mobilných technických zariadení – robotov na dezinfekciu a tiež dezinfekčných brán s dezinfekčnou náplňou. Ako sa ďalej uvádza v oznámení na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie, náklady na zabezpečenie zariadení odhadujú na 2 965 671 eur bez DPH.

„Predmetom zákazky v rámci časti 1 je nákup diaľkovo ovládaných mobilných technických zariadení (robotov) s elektrickým pásovým pohonom použiteľných na dezinfekciu povrchov v interiéri aj exteriéri a vzduchu aplikáciou dezinfekčného prostriedku v kvapalnom skupenstve rozprašovaním bez potreby bezprostrednej prítomnosti obslužného personálu, ktoré svojou konštrukciou, použitými materiálmi a výkonnostnými a funkčnými charakteristikami spĺňajú podmienky pre profesionálne nasadenie v podmienkach Hasičského a záchranného zboru (HaZZ),“ uvádza v tejto súvislosti rezort vnútra.

Pokiaľ ide o druhú časť obstarávania, tá sa týka nákupu „technických zariadení určených na dezinfekciu osôb a predmetov, ktoré majú osoby na sebe alebo pri sebe, automatizovanou aplikáciou dezinfekčného prostriedku v kvapalnom skupenstve rozprašovaním na povrch tela osôb alebo predmetov pri prechode osôb technickým zariadením bez potreby obsluhy a bez potreby ovládania používateľmi (dezinfekčné brány)“. Súčasťou predmetu zákazky je podľa ministerstva aj nákup dezinfekčného prostriedku na použitie v dezinfekčných bránach.

Záujemcovia o dodanie zariadení môžu ministerstvu predkladať ponuky do ôsmeho decembra. Nákup je spolufinancovaný z európskych fondov v rámci projektu „Zlepšenie materiálno-technického vybavenia HaZZ na zníženie negatívnych dopadov v súvislosti so šírením COVID-19“.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú