Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovak Investment Holding (SIH) uzavrel investíciu do spoločnosti Ecocapsule, s. r. o., v rámci programu SIH antikorona kapitál, ktorý prináša rozvojový kapitál pre inovatívne spoločnosti v čase pandémie ochorenia COVID-19.

Ecocapsula je inteligentný a sebestačný „mikrodom“, ktorý využíva solárnu a veternú energiu. Vlastníkom umožňuje pobyt na odľahlých miestach mimo dosahu infraštruktúry. Produkt bol navrhnutý a vyvinutý od začiatku tak, aby bol sebestačný, praktický a funkčný v čo najvyššej možnej miere.

Hlavnou výhodou je nezávislosť od okolitej infraštruktúry. Energia a zdroje sa generujú autonómne prostredníctvom fotovoltických panelov, veterných turbín a zásobníka na zachytávanie dažďovej vody, ktorá sa filtruje pomocou viacstupňového systému.

„Investícia pomôže zlepšiť a optimalizovať niektoré z kľúčových technických celkov produktu a tak zlepšiť jeho užívateľský štandard a zvýšiť obchodný potenciál celej firmy,“ uviedol Tomáš Žáček, zakladateľ a riaditeľ pre inovácie.

Partnermi projektu SIH antikorona kapitál sú Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) a Ministerstvo financií SR. Program SIH antikorona kapitál predstavuje konvertibilné úvery určené najmä tým spoločnostiam, ktoré sa financujú prostredníctvom rizikového kapitálu.

SIH je akciová spoločnosť v 100-percentnom vlastníctve štátu. Financuje projekty výlučne návratnou formou, tzn. pomocou finančných nástrojov a nie grantovým spôsobom. SAPIE je najväčšou organizáciou združujúcou viac než 100 subjektov, ktoré tvoria ekosystém inovatívnej a digitálnej ekonomiky na Slovensku, a tvorí platformu, ktorá podporuje dialógy medzi jej členmi navzájom a otvára diskusie na aktuálne témy inovatívnej ekonomiky.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú