Ďalšia vlna týchto otravných neznámych čísel už neprichádza len z exotických krajín, ale aj z Európy. Jeden z najväčších operátorov dnes zaznamenal množstvo hovorov, kedy jeho zákazníkom volali podvodné čísla zo Srbska. Takýto zmeškaný hovor treba ignorovať.

Zákazníci slovenských operátorov sa mohli doteraz stretávať s rôznymi podvodnými číslami, ktoré im prezváňali zo zahraničia. Ešte nedávno bombardovali Slovákov hovory najmä z exotických krajín, no momentálne sa môžu mnohí stretnúť aj s hovormi zo Srbska, ktoré zaznamenal aj Telekom.

„Zaznamenali sme dnes masívnu vlnu podvodných volaní zo zahraničných telefónnych čísel pochádzajúcich prevažne zo Srbska. Ide o čísla s predvoľbou +381 a po zavolaní na toto číslo sa ozve automatická hláška v slovenčine, češtine alebo angličtine. Odchádzajúce hovory na tieto čísla sa snažíme operatívne blokovať,“ informoval Telekom.

Ľudia však neplatia za prichádzajúci hovor, ale môžu im byť účtované vysoké poplatky, pokiaľ na takéto podvodné číslo zavolajú späť.

Cieľom týchto telefonátov zo zahraničia je totiž zarobiť práve na ľuďoch, ktorí zavolajú späť na podvodné číslo, čo im bude účtované ako medzinárodný hovor. Podvodníci totiž môžu získať časť z poplatkov za hovor.

Zdroj: Telekom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú